A l’agost del 2019 es va publicar la versió 6 de l’estàndard BRC per a materials d’envasament.
La nova edició no suposa un canvi substancial en el plantejament del sistema de gestió de la seguretat alimentària, sinó que pretén millorar els sistemes a la pràctica. Per a la seva publicació es va realitzar una consulta oberta i es van tenir en compte problemes que es van anar detectant tant a la pròpia industria d’envasament com per part dels seus clients.
Els canvis més significatius són els següents:
- S’elimina la separació per categories d’higiene.
- Se simplifica el programa d’auditoria no anunciat mantenint només l’auditoria completa, alineant-se així amb la versió 8 de la norma Food.
- Posa àdhuc més èmfasi a la qualitat del producte que a la versió anterior, distingint clarament entre seguretat i qualitat.
- Introdueix el concepte de cultura empresarial de qualitat i seguretat del producte.
- L’estructura de la norma manté els capítols de la versió anterior i s’afegeix un de nou (7) que correspon a Requisits per a productes comercialitzats.
- S’inclou una nova clàusula fonamental sobre ACCIONS CORRECTIVES I PREVENTIVES (3.6) per fer front als problemes i minimitzar el risc de que es repeteixin.
- L’anàlisi de la vulnerabilitat (frau) passa a estar inclòs a la norma directament (3.8).
- S’inclou a l’estàndard el programa de monitorització ambiental microbiològic basat en el risc, que fins ara estava a la Position Statement P558.
Les auditories en base a la nova versió es començaran a concedir a partir de l’1 de febrer del 2020.
Què oferim?
Des de DEPLAN li oferim la nostra experiència i el recolzament necessaris per a la implantació i auditoria dels sistemes de gestió de seguretat alimentària.